Telefoon in Suriname

Er is op de marina helaas (nog) geen internet en we willen toch graag wat bankzaken regelen. Dit doen we liever niet via de openbare netwerken. Je hebt in Suriname 3 grote telefoonmaatschappijen;  Telesur, Digicel en Uniqa en  je vindt ze op elke hoek van de straat. Als je binnenkomt praten ze liever met elkaar of staren ze in het oneindige i.p.v. je te helpen. De dames van Digicel stonden ook niet echt te springen om ons een kaartje te verkopen… het internet op[ de iPhonewas was te traag hadden ze van andere klanten gehoord… Gelukkig hadden we via de andere zeilers gehoord dat we toch Digicel moesten hebben om te internetten. Deze heeft ook bereik in Waterland en Domburg.

Dus hebben we een simkaartje en een datakaartje gekocht geldig voor 14 dagen. Dit kaartje stop je dan in de iPhone en daarmee maak je een hotspot. Daarna kan je (via de iPhone) ook met de laptop of iPad op het internet. Het kaartje moest alleen nog even op maat geknipt worden en daar heeft Jorg, de buurman van de Barnstormer, ons even mee geholpen. Mooi he die techniek!

Ben heeft een Uniqa belkaartje gekocht. Hiermee kan hij naast bellen in Suriname ook goedkoop bellen naar Nederland. Toch wel fijn dat bepaalde connecties met Nederland in stand worden gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *