Voor anker in Cabo Velero / Punta Morro Hermoso

Colombiaans recreeren

Colombiaans recreeren

Slik… Ze staan op nog geen 10 meter naast onze boot tot hun middel in het water! We schrikken ons rot. We hadden er geen idee van dat het water vlak naast de boot zo ondiep was.

Nadat ik Ben heb geknipt op het achterdek, en geloof me dat viel met deze harde wind niet mee… ik moest mij aardig schrap zetten, gaan we eindelijk naar de kant. We hebben halve wind in de dinghy, dus komen redelijk droog over. Op de punt ligt een vrij nieuwe haven, Puerto Valero. Het ziet er netjes uit maar een beetje verlaten uit. Er liggen niet veel boten.

Bubbelen met uitzicht in Velero

Bubbelen met uitzicht in Velero

Achter de haven hebben ze een heel park met huisjes gebouwd. Vrij strak qua uitstraling. Met op het balkon een tweepersoons bubbeltjes bad! Er staan er nog genoeg te koop. Iemand interesse? Voor de haven onder een parasol zit de Coastguard, lekker voor zich uit te dromen. Erachter staat hun porto cabin (een soort all you need is love caravan). Wij hebben wederom geen bezoek van ze gekregen.

Een dagje strand
Velero wordt in de vakanties en weekenden druk bezocht door mensen uit de omgeving en de grote stad zoals bv. Barranquilla voor een dagje strand of kiten/surfen. Wij lopen via het strand langs de baai. Het zand van dit strand is trouwens behoorlijk zwart. Niks geen maagdelijke witte stranden en palmbomen. Wel staan er heel veel hutjes met palmbladeren daken te huur. Het is een beetje de Colombiaanse manier van recreëren. en ziet er wel gezellig uit. Men parkeert de auto pal achter het hutje, de muziek schalt ondertussen uit de speakers en ze hebben een koelbox met eten & drinken bij zich. Zo zit de hele familie lekker in de schaduw aan het strand. Ze hebben net de grootste drukte achter de rug, de lange kerstvakantie. Dit kan hier soms wel 2,5 maand duren, afhankelijk van het district. Het is vergelijkbaar met onze grote (zomer) vakantie. De scholen zijn hier net weer begonnen en het is rustig op het strand. Nog even wat prijzen. Een biertje in het restaurant kost 4000 pesos (delen door 3 en dan weet je wat het in euro’s is), wil je gebruik maken van het toilet betaal je 1000 pesos (ongeveer 35 cent).

DrijfhoutEen kite aan boord
Velero is een geweldige kite spot. Er staat hier altijd 20 tot 25 knopen wind. En je kunt kiezen uit kiten in de baai (voor beginners > geen golven) of kiten op zee met hoge golven, een extra dimensie hebben we ons laten vertellen. Het strand aan de zee kant ligt overigens he-le-maal vol met drijfhout, waarschijnlijk grotendeels aangevoerd door de Rio Magdelena. Zo ver als het oog kan kijken ligt er hout. Soms zelfs hele bomen. Hier kun je wel een mooie hut op het strand van bouwen! Terug aan boord stikt het inmiddels van de kitesurfers om ons heen en eentje raakt volledig de weg kwijt. Ze raakt haar board kwijt en drijft met kite en al richting onze boot. Als ze ook de bar los laat beland de kite op ons voordek. Het enige kleine bootje in deze baai schiet haar te hulp. Na wat geklungel laten ze uiteindelijk de kite leeg lopen, zoeken we de bar en alle draden weer bij elkaar en wordt ze met een bootje opgehaald. hadden we toch bijna een vrijwel nieuwe kite gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *