Death in Paradise

Death in paradise

Death in paradise

Deshaies is een klein plaatsje, met een heuse kerkklok, die elk uur slaat! Het lijkt wel of we weer in Europa zijn. Met de dinghy gaan we naar de kant om in te klaren. Terwijl we de Pelican binnen lopen om in te klaren, lopen we tegen Paul & Monique van de Full Circle aan. Zij gaan ook net inklaren. We zijn op de Franse eilanden en daar gaat het inklaren via een computer systeem. Een eitje. Je vult je gegevens in, dit wordt uitgeprint en we betalen 4 euro. En klaar is Blabber! We zijn ingeklaard en hoeven nergens anders meer heen, dus we kunnen op zoek naar een plekje om te internetten.

We pikken in de baai voor het eerst geen gratis netwerkjes op. Op de kant kunnen we ook geen gratis netwerkjes vinden, dus dan maar naar een café met internet (ook schaars!), kunnen we meteen een Frans kopje koffie doen. We belanden bij La Croissiere en moesten daar ondanks de kop koffie ook voor het internet betalen. En fors ook! 2 euro per persoon, per uur!!! Wattt? Dat is duurder dan het kopje koffie. Belachelijk. We zijn nu al 9 maanden onderweg en hebben totnutoe nergens hoeven betalen voor internet als we er iets drinken. Wat een slechte service zeg. Als we gaan afrekenen willen ze van ons 18 euro hebben. Dacht het niet. Uiteindelijk zeggen we dat we maar met 2 personen hebben zitten internetten. Ze kunnen het toch niet controleren! We komen weg met 8 euro en dat is eigenlijk nog veels te veel. Maar later blijkt aan boord dat ik dit signaal wel kan oppakken en we hebben de code!! Dus voor 8 euro hebben wede rest van ons verblijf in Deshaies goed internet in de baai.

In het stadje zijn trouwens opnames van een komische BBC politieserie, Death in Paradise. Kennen jullie dat? Ze schijnen al in seizoen 3 te zitten. We hebben nog geprobeerd als figurant mee te doen. Paul wilde zelfs de doorgaan voor de Franse stokbrood moordenaar. Maar ze hebben helaas niemand nodig.

Voor morgen huren we samen met de Paul en Monique een autootje huren. We gaan Basse Terre verkennen. In Deshaies kun je overigens geen auto huren. Maar een vriendelijke mevrouw bij de duikschool belt voor ons iemand in een dorp verderop. De auto wordt om 17.30 afgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *