Dilemma’s in het paradijs, Bimini Bahama’s

Infinity pool bij de zee

Infinity pool bij de zee

Welk zwembad zullen we vandaag eens nemen?” We kunnen kiezen uit maar liefst vijf buiten-zwembaden! VIJF!!! En wat voor een zwembaden. De een nog mooier dan de ander en het uitzicht is fenomenaal. Hebben we even geen zin in het zwembad, gaan we naar het strand, met ligbedden, een lekker muziekje op de achtergrond en een douche. Mogen we een minpuntje noemen? De meeste zwembaden zijn een beetje koud. Daarom is de hot tub zwaar favoriet. Het is inmiddels vaste prik om daar met een sundowner en de Antares te weken tot onze huid rimpelt en voeten wit uitslaan, terwijl we elke dag nieuwe interessante mensen ontmoeten. Mijn huid is lange tijd niet zo schoon geweest en glimt helemaal. Daarnaast hebben we bij het zwembad wifi, krijgen een handdoek van het hotel en kunnen elke dag douchen!  Tja, de gastvrijheid van Hilton is ongekend.

Infinitypool aan zee

Infinitypool aan zee

Koufronten, trog en squalls

Maar dit is een luxeprobleem! Noem het keuzestress. Het dilemma zit vooral in het weer. Wanneer gaan we verder? Momenteel komt er wekelijks een koufront over. Dat hebben we te danken aan de Christmas winden uit Amerika. Meestal gaan ze gepaard met een trog en/of squalls. Niet echt een ideaal weerplaatje om verder naar het zuiden te zeilen. Het vraagt eerder om stevig ingraven en lekker achter je anker blijven liggen. Dus bij het eerste koufront besluiten we te blijven liggen. We liggen immers goed, lekker beschut en het anker houdt bij harde wind. Daarnaast hebben we voldoende swingruimte bij squalls. En ach, dan zijn we ook wat verder verwijderd van die grote groep franstalige Canadezen zeilers die voor iedere scheet de marifoon pakken… Stiekum waren we natuurlijk gewoon nog niet klaar met de luxe wereld die Hilton heet en zochten naar excuses om wat langer te mogen blijven liggen…

Nieuw koufront op komst

Infinitypool op de rooftop met uitzicht op Blabber

En wat dachten jullie van een infinitypool op de rooftop met uitzicht op Blabber?

Inmiddels zijn we door alle excuses heen en moeten verder. Maar de cyclus, met koufronten en dagen van geen wind, houden daar geen rekening mee. Het blijkt een vast weerpatroon, die bij deze tijd van het jaar hoort. Eerst krijgen we een koufront met een paar dagen harde wind uit het Noorden. Daarna volgen er een paar windstille dagen. Komend weekend staat het volgende koufront voor de deur. Een stevige deze keer. Met dik 30 knopen en squalls. De komende twee dagen is er geen wind dus zouden we theoretisch naar Nassau kunnen motoren. Maar ja, 24 uur motoren? Daar zit je als zeiler niet op te wachten. Ennnnn… Ja, hier komt nog een goede reden…. Is er wel genoeg plek op de ankerplaats in Nassau? Het ziet er een beetje krap uit, met rondom ondieptes. Door de wekelijkse koufronten, zal het daar ook wel druk zijn met bootjes die schuilen en er zijn niet veel ankerplekken. We twijfelen en luisteren om 6.30 uur in de morgen nog een keer naar Chris Parker, de weergoeroe uit Amerika, voor we een beslissing nemen.

Een zwembad van wel een kilometer lang!!!

Een zwembad van wel een kilometer lang! Hier kunnen we baantjes trekken!!

Veertig minuten weerbericht kort samengevat

Vandaag en morgen is er weinig tot geen wind en zijn er onverwachts squalls. In het weekend komt een ‘nasty messy trog’ voorbij en gaat het nog harder waaien dan verwacht. Daarnaast komt de wind meer uit noord-oost en dat kan ongunstig zijn in het kanaal bij Nassau… Na het weekend volgt er een langer weergat en kunnen we zelfs een gedeelte zeilen. Daarnaast blijkt het koufront het weekend er na minder sterk…

De HOT tub. Zwaar favoriet!

De HOT tub. Zwaar favoriet!

Ik denk dat we weer een reden hebben gevonden om te blijven liggen en nog een keer in de HOT tub te duiken!.

SSB: Chris Parker is voor het Bahama weernieuws te volgen op de SSB op USB 4045. Elke ochtend om 6.30 uur, behalve op zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *