In de achtertuin van Blabber: Visservrouw

Op zoek naar avondeten...

Deze vrouw peddelt dagelijks langs de Blabberboot in haar rode houten kano. Ze komt uit Puerto Lindo en scharrelt op het ondiepe water rond Isla Linton haar maaltijd bij elkaar met een vislijntje. Waarom word ik zo blij van deze foto? De kleurcontrasten kunnen niet groter. Rood en groen zijn complementaire kleuren. Ze staan recht tegenover elkaar in de kleurencirkel en versterken elkaar. De slager weet hier alles van en gebruikt niet voor niets een strookje (nep)groen naast zijn rode vlees. Het rood lijkt roder en het ziet er lekker fris uit. In de operatiekamer wordt groen gebruikt voor de kleding. Het heeft een rustig effect op de ogen van de chirurgen die de hele tijd naar een rood snijvlak staren, bloedvlekken zie je minder op groen en even kijken naar groen werkt verfrissend waardoor chirurgen weer beter de nuances zien. Wel zo prettig!

Terug naar de dame in het groen. Ze verdwijnt bijna in het groen. Maar door het complementaire rode bootje verdwijnt ze net niet helemaal in de groene achtergrond. Een mooi stilleven.

“Nada”, glimlacht ze als ze wat later langs ons peddelt en wij vragen wat 'the catch of the day' is. Helaas lukt het niet elke dag. Morgen weer een dag…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *