Red Frog Marina, Bastimentos, Bocas Del Toro

De toegang tot Red Frog Marina

De toegang tot Red Frog Marina

Ahhh op het VHF Bocas net (kanaal 68 start om 7.45 uur) geven ze voor vandaag 0% regen. Da’s een mooi begin van de dag en goed voor een wandeling naar Red Frog Beach! We pakken de dinghy en tuffen door een opening in de mangrove naar de marina. Eigenlijk mogen we niet via de marina, door het resort, naar Red Frog Beach lopen. Dat is alleen voor gasten in de marina. Bootjes-mensen die buiten geankerd liggen moeten via Palmer Beach aan land gaan. Maar na een beetje geslijm -pllllllease- mogen we toch verder.

Het is nog steeds kerst op het strand

Eeuwige kerst op het strand

Van het resort naar het strand is een verharde weg aangelegd, dwars door de jungle, verdwalen is haast niet mogelijk. Deze keer spotten of horen we geen rode kikkertjes. Wel worden we regelmatig voorbij gesjeesd door een golfkarretje, het vervoer in het resort. Het strand is prachtig. Breed, blauw water en overal staan rieten parasolletjes met daaronder twee ligstoelen. De lucht van zonnebrand komt ons tegemoet. Er zijn ook een paar leuke strandtentjes. Helaas is het vandaag ook een nationale feestdag en mogen ze eigenlijk geen alcohol schenken. Feest en geen biertje? Dat klinkt als een contradictie. Ze omzeilen het door de biertjes in een papieren drinkbeker te schenken. Op het strand wappert de rode vlag. Ze hebben last van een stevige onderstroom. Wij houden het op een strandwandeling.

El pirata en zijn eerste kokosnoot

El pirata en zijn eerste kokosnoot

We zijn onze leatherman en schroevedraaier vergeten. Toch weet Rudy met wat gooi- en smijtwerk de buitenste schil van de kokosnoot los te krijgen. Er zit ontzettend veel sap in. Het vruchtvlees is dun en glibberig. Dit lijkt meer op een pipa (een drink-kokosnoot). Ja ja ook in kokosnoten land zijn er verschillen.

Op de terugweg drinken we nog een biertje bij Castaways, de leuke omgebouwde bootbar met live-muziek en twee verdiepingen in de marina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *