Vliegende start

Tijdens ons vertrek wordt het vokslied gezongen

Tijdens ons vertrek wordt het vokslied gezongen

Dag 1 zit er op. Nog maar 17 mijl te gaan! Het is een hobbelige rit tot nu toe. De wind komt van achter en was vannacht zelfs 30 knopen en meer. De golven komen ook van achter en het is bepaald geen rustige oceaan deining. Wij hotseklotsen en schommelen wat af en moeten ons regelmatig goed schrap zetten. Slapen is weer even lastig door het geslinger. De eerste nacht moet Cees de opstapper nog even wennen aan de golven en heeft hij de visjes gevoerd. Primatourtje er in. En Ben en ik draaien samen het oude wachtsysteem van 3 uur op, 3 uur af, zodat Cees even rustig kan inslingeren. Inmiddels zit Cees weer in de kuip. Eten wil nog niet lukken, maar water houdt hij binnen!

Positie zaterdag 12 december 17.00 uur UTC:
16.16.268N
027.07.699W
Nog te gaan: 1764
Wind 15 tot 20 knopen
Snelheid 5,5 knopen

Met pijn in ons hart nemen we afscheid van de Kaap Verden. Wat een geweldige stad is Mindelo. Echt anders, maar hierover schrijf ik aan vaste wal meer (met fotoos) als ik weer een beetje internet heb. Want dat was echt vorige eeuw in Mindelo. Ze kennen bijna geen wifi, dus als je wilt internetten komen ze met een stekkertje voor je PC aan.

We hebben de nodige bootschappen gedaan, water en gas aangevuld en gewassen. Daarnaast hebben we de boot opnieuw ingedeeld, want Cees gaat in de punt liggen en deze lag nog helemaal vol met spullen! Het zit er allemaal in en vrijdag de 14e waren we klaar en uitgerust genoeg voor vertrek. We hebben uitgeklaard en hebben een stempel van de Kaap Verden in ons paspoort. Op naar de overkant.

Om 12 uur gooiden we los om nog even diesel te tanken. Helaas was iemand anders ons voor en die had maar liefst 1200 liter nodig� wij maar 60! Nog even geduld dus. De jongens van het tankstation hebben ons bij het wegvaren toegezongen in het Kaap Verdische volkslied, gevolgd door Elsa van de Sark met het Nederlandse volkslied. De fenders en lijnen liggen opgeborgen voor zeker de komende 14 dagen tot 20 dagen.

We hebben de eerste vliegende vissen gezien en ook van het dek geplukt (ik heb een foto gemaakt Beau!). Wat een komisch beestje is dat. Net een paling met vleugels die over de golven zoeft. Nooit geweten dat ze zulke grote afstanden kunnen afleggen. En het gas bleek vanmorgen op. Deze heeft Ben inmiddels vervangen. Daarnaast hebben we ons ook weer aangesloten bij het Nederlandse maritieme netje, er zijn nu maar liefst 13 Nederlandse boten onderweg naar de overkant.

De eerste positie staat op de kaart. Tot het volgende zeebericht!
—–
At 12/15/2012 4:58 PM (utc) our position was 16�16.59’N 027�07.33’W

3 reacties op “Vliegende start

  1. geweldig, we zijn heel erg benieuwd, doe voorzichtig.
    heel veel succes en ik moet er niet aan denken zo op de grote blauwe plas met al die golven.

  2. Ach, arme Cees! Goh wat gaat het allemaal lekker maar ik moet er ook niet aan denken hoor al dat rock en rollen op het water!
    Wat zijn er veel boten onderweg het wordt nog druk aan deze kant maar wel gezellig.
    Ga zo door, suc6 xxx

  3. We verwachten dat Elsa na maar liefst 8 dagen voldoende is uitgeslingerd om weer opnieuw in te slingeren op woensdag as.Wel moeilijk na een concert van Cesara Evora te hebben bijgewoond ,wat hebben we genoten op Sao Antao,maar we komen eraan!Wel eerst kerstopzee de kerst foto is verstuurd!Tot in Paramaribo en een goede overtocht alledrie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *