Culturele uitstapjes in Miami, USA

Miami calle ocho

Calle Ocho, nog een keer Cubaanse sfeer proeven in Miami

Amerika is HUGE en alles ligt zo ver uit elkaar dat we meestal een (huur)auto, lift of Uber nodig hebben om ergens te komen. Maar voor onze culturele uitstapjes in het centrum van Miami en op Southbeach heeft Miami het goed geregeld. We kunnen hier wonder boven wonder gebruik maken van het openbaar vervoer en vaak nog gratis ook. En guess what? Ze hebben nog keuze ook! Buiten de ‘ordinary’ trein, bus, metro, citybike (duur!) en taxi hebben ze hier een Metrorail, Metromover, Metrobus en Trolleys. Allemaal goedkope alternatieven. Hier maken we dan ook dankbaar gebruik van!

Trolley miami

De gratis Trolley staat al klaar!

Met de gratis trolley naar Calle Ocho, Little Havana

Zoals tijdens ons uitstapje naar Calle Ocho, de Cubaanse wijk. In Miami wonen rond een miljoen Cubanen, ooit gevlucht uit Cuba vanwege het Fidel Castro bewind. De meeste wonen rond de wijk Little Havana, maar je vindt de Cubanen overal in Miami. In veel winkels wordt dan ook Spaans gesproken en wij krijgen zelfs bij T-Mobile een echt Cubaans kopje koffie terwijl we wachten. Wij pakken het gratis trammetje vanuit Downtown naar deze wijk. De trambestuurder is heerlijk Caribisch en heeft de tijd, hij koopt onderweg zelfs nog sigaretten! Uiteindelijk komen we na een dikke twee uur aan bij de beroemde winkelstraat, waar we ons Spaans weer kunnen oefenen en genieten van de Cubaanse keuken, koffie, muziek, sigaren rollende dames en spaanstalige heupwiegende muziek.

Calle ocho miami

Calle Ocho at night

Er rijden in totaal zo’n 10 gratis trammetjes door de binnenstad. Op deze website vind je alle routekaartjes. De meeste starten al om 6.30 uur en ze rijden tot ongeveer tot 11 uur ’s avonds.

Met de gratis trolley naar het Wynwood en Design district

Een andere gratis trolley die we pakken gaat naar het Wynwood Art District, een populaire bestemming in Miami. In 2009 gestart door Tony Goldman. Hij kocht de lege pakhuizen en oude gebouwen op en maakten daar dit creatieve centrum van met op elke hoek streetart, designwinkels en restaurantjes.

Wil je meer info:

Metrovover miami

De Metromover zonder bestuurder

In de Metromover

En natuurlijk kunnen we de verleiding niet weerstaan om in het centrum ook even in de gratis metromover te stappen. De Metromover is een volautomatische elektrische trein, die 4,4 mijl boven de stad heen en weer rijdt, zonder bestuurder! Vooral dat laatste voelt een beetje surrealistisch.

MiamiMet de gratis Trolly door Miami Southbeach

Zelfs in Miami Southbeach pakken we een gratis trolley (keuze uit 4 loops) en kunnen we zelfs nog kiezen voor een Local bus, die ons voor 25 ct per trip langs de hele kust rijdt.

Art deco southbeach miami

Art Deco spotten in Southbeach met de bemanning van de Twentse Meid & Antares

Maar het leukste is toch gewoon om daar te voet door het Art Deco Historic District te wandelen, met fantastische Art Deco gebouwen uit de jaren ’30.

  • Miami Beach Trolley: http://www.miamibeachfl.gov/transportation/default.aspx?id=80881

Dit was een greep uit de verschillende vervoersmidden die Miami rijk is. O ja en er zijn natuurlijk ook apps voor de iphone en Android toestellen: de Miami-Dade Transit Tracker en Miami Trolley App. En als het je ondanks deze keuze aan vervoersmiddelen toch niet lukt om ergens te komen, dan pak je toch gewoon een Uber! Een machtig mooi concept en je hoeft niet te wachten. Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *