Cultureel dagje in Cartagena de Indias

Uitzicht vanaf Castillo San Felippe op de ankerplaats & oude binnenstad

Uitzicht vanaf Castillo San Felipe de Barajas op de ankerplaats & oude binnenstad

Vandaag hebben we een klein cultureel dagje. Als eerste een bezoek aan het oude Castillo San Felipe de Barajas. Een vestingwerk uit 1536, gebouwd nadat de Fransen hier flink hebben huis gehouden. Daarna is het ook niemand meer gelukt de vesting te breken. Het vestingwerk ligt boven op de berg (met daaronder een enorm grottenstelsel waarvan we er een paar in kunnen lopen). Boven op de berg hebben we een prachtig uitzicht op de stad en geven de foto’s een goed beeld hoe wij vanaf de ankerplaats over het eiland Manga via de brug naar de oude ommuurde binnenstad lopen. Alleen zijn we zo stom geweest om geen audiotour te nemen (Tip: doe het wel). Er staat nergens uitleg en dan blijft een bezoekje aan Castillo San Felipe de Barajas een bezoek aan een mooi oud gebouw met een prachtig uitzicht. De geschiedenis hebben we later van internet gehaald.

Smullen!

Smullen!

Festival del Frito
Vanaf de berg kijken we uit op het festival terrein van het Festival del Frito. Lokale dames strijden om de titel de koningin van de gefrituurde keuken. Er staan maar liefst 52 kraampjes en een groot podium. In Colombia wordt veel voedsel (met name snelle tussendoortjes) gefrituurd. Zoals Arepa’s, Empanada’s en Bandebono’s.
Wij lopen er heen om te keuren. De voorbereidingen zijn in volle gang. Maar het echte eten begint iets later. Niet handig van ons… het begint natuurlijk als de (hete) zon weg is. Dan komen de mensen en begint de band te spelen. Maar we hebben geluk, ondanks de voorbereidingen, staan de eerste hapjes al klaar, we kunnen proeven! We zijn de eerste en zo weten we zeker dat het vet niet oud is of het eten niet al te lang in de warmte heeft gelegen.

A mi Ciudad Nativa

A mi Ciudad Nativa

Zapatos Viejos
Voor het festival terrein staan een paar bronzen oude schoenen, “Zapatos Viejos”. het is een hommage aan de lokale dichter Don Luis Lopez. hij vergeleek in een gedicht zijn gevoelens voor zijn geboorte stad Cartagena de Indias met zijn gevoelens voor zijn meest comfortabele oude schoenen. Mooie vergelijking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *