Dominican Cocoa tea

Cocao stick

Cocao stick

Bij een supermarkt zagen we op de toonbank een klein bakje staan met allemaal chocolade sticks, zo groot als een vinger. We krijgen spontaan uitleg hoe we met chocolade en kaneel (uiteraard lokale producten van Dominica) thee kunnen maken en de vrouw legt uit dat ze bij het zaaien, plukken, knippen, oogsten altijd eerst naar de maan kijken. Op Full Moon kun je bv. je gewassen knippen!

 

Recept voor de Dominicaanse chocolade thee

  • Chocolade stick in stukjes snipperen
  • 2 kopjes melk
  • 2 kopjes water
  • 2 blaadjes Bay leaf (soort laurier)
  • Kaneel
  • verse nootmuskaat
  • Voeg een beetje suiker toe voor de smaak

Kook de versnipperde cocoa stick met het water, de bay leaf en het kaneel 10 tot 15 minuten, tot de cocoa is opgelost. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en laat het 5 minuten trekken. De cocoa tea is ready to drink! N-Joy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *