Van Isla Graciosa naar Lanzarote

Zeilen zonder handjes!

’s middags anker op en met alle Nederlandse boten richting Marina Rubicon, ten zuiden van Lanzarote. Wij gaan voor het eerst de windpilot gebruiken, met de Dixbay stand bye op de marifoon voor advies. Het is geweldig zeilweer, soms zelfs een beetje veel wind voor een eerste keer uitproberen.

Blabbertje

Whoeheeeeee, we zeilen voor het eerst met Blabbertje, onze windpilot! Zeilen zonder handjes, met windkracht 6! Geweldig, wat is dit gaaf. Idris geeft ons aanwijzingen hoe we de windpilot het beste kunnen stellen:

  • Eerst de zeilen goed stellen en de goede koers pakken op de automatische pilot
  • Het blad van de windvaan recht op de wind zetten
  • Daarna automatische pilot uit en windpilot vastdraaien.

Het gaat in 1 keer gaat het goed! De windpilot neemt het zonder problemen over, ondanks windkracht 6 en onze onkunde. We kunnen zeilen zonder handjes. Wat een apparaat. Geweldig. We zakken af tot de achterhoede omdat we de windpilot op alle mogelijke manieren willen uitproberen. We zwalken hierdoor nog wel een beetje van links naar rechts, maar eigenlijk hoeven we niet bij te sturen. De windpilot stuurt moeiteloos de hele weg naar Rubicon, zelfs de bocht pakt ie moeiteloos ondanks de toenemende wind vanwege het venturie effect.

Bij het aanlopen van de marina stonden ze ons op te wachten voor het havenkantoor om te helpen met aanleggen, Grandioos. In Rubicon schijnt je boot gemeten te worden door de marineros en dit is het uitgangspunt voor de betaling. Helaas gaat dit meten nou niet bepaald met een meetlint maar met stappen. Hierdoor vallen de Nostress en de Dixbay een beetje groot uit en kloppen de maten totaal niet. Een metertje langer betekend ook een andere box en je bent veel duurder uit.  Een zeebrief hebben ze geen boodschap aan. Er moest opnieuw gemeten worden. Deze keer pakken ze er wel een meetlint bij en worden de schepen zo maar een metertje korter.

De Blabber is meteen al goed opgemeten, we vallen in de rubriek tot 12 meter en alle maten kloppen. Ze vergeten alleen het origineel van de zeebrief terug te geven. Gelukkig ben ik alert. Na inschrijving en een stekker voor de elektriciteit worden we door de marineros naar onze box geholpen en helpen ze ook netjes met aanleggen.

Rubicon is een toeristisch plaatsje ten zuiden van Lanzarote. Rond demarina zitten allemaal winkeltjes en eettentjes en bij de laatste hebben we ’s avonds met alle Nederlandse boten gezellig gegeten.

1 reactie op “Van Isla Graciosa naar Lanzarote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *