Rumpunch, een verradelijk lokaal drankje

Onze eerste rumpunch in de Carieb

Onze eerste rumpunch in de Carieb, lekker!

Tja, als je in de Carieb bent moet je op z´n minst een Rum Punch proberen, het lokale drankje. Rum Punch komt oorspronkelijk uit India en is via de Engelsen ook in de Carieb beland. Het woord ‘Punch’ is een leenwoord uit het Hindi, ‘panch’, wat vijf betekent. De drank wordt oorspronkelijk gemaakt met vijf ingrediënten en iedere bar heeft zijn eigen recept…

Het Rumpunch recept uit het boek `Mango´s aan boord`,  van Ann Vanderhoof: 

  • I deel zuur (vers geperst limoensap)
  • 2 delen zoet (rietsuikersiroop of suikersiroop)
  • 3 delen sterk (witte rum)
  • 4 delen zwak (vruchtensap van ananas, mango, etc. of een mix van sapjes … je kunt van alles kiezen)
  • 5 druppels bitter (Angostura bitter van Trinidad) een uniek mengsel van kruiden en specerijen

Koud serveren, met veel ijs en aftoppen met versgemalen nootmuskaat van Grenada. Wij houden jullie op de hoogte van ons ‘warenonderzoek’ op de verschillende eilanden in de Carieb! Deze uit Carriacou was ieder geval heel erg lekker!

Ondertussen hebben we ook nog even uitgeklaard in Hillsborough, de hoofdstad van Carriacou. De volgende stop is PSV, onderdeel van de Grenadines.